Sommarsalat med asparges og jordbær

Det er så varmt ute at det ikkje freister med verken matlaging eller eigentleg å eta noko heller, så etter nokre dagar med berre tull og tøys i matvegen blei det salat. Salaten blei knallgod, og sjølv kjærasten som har tenkt at han sikkert ikkje er så glad i salat var for. Det finaste er likevel at du gjennon litt skrelling og hakking har middagen klar på sånn eit kvarter. Det er fint.

Sommarsalat

  • nokre nevar spinat
  • ei lita søtpotet
  • ein sjalottlauk
  • ein halv boks kvite bønner
  • nokre aspargesstilkar
  • eit par jordbær
  • litt brie
  • salt og peppar
  • ein kvist frisk rosmarin

Skyl spinaten godt og ha han i iskaldt vatn nokre minutt. Skrell søtpoteta, skjær i bitar og steik på middels varme i litt kvitlauksolje, eller i olje saman med litt kvitlauk, og ha på salt og peppar. Set vatn på kok og kok aspargesane i to-tre minutt i salta vatn (brekk av den nedste delen av dei fyrst, den er så trevlete), ha dei så i iskaldt vatn slik at kokeprosessen stoppar. Finhakk lauk, skjær jordbær i skiver og skjær osten i passelege stykker. Ha spinaten i ei salatslynge og få ut alt vatnet.

Dander heile greia med spinat, bønner, lauk, asparges, søtpotet, brie, jordbær, rosmarin og dryss over litt salt viss du vil.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Elin Hidle

    Du er jammen glad i søtpotet, søta! (Men det er ikkje noko i vegen med det, altså. Snarare tvert imot!)

Legg att eit svar

Superwoman.no er drive av WordPress med design frå Anders Norén.