Karamell er helt topp. Denne er veldig god i konfekt, eller som fyll på kaker, eller du kan ta med et lite glass i gave til noen. Det er også helt greit.

 

Salt karamell og karamell med hvit sjokolade

  • 240 g sukker
  • 240 g glukose (kjøp på kakebutikker i Oslo, eller matbutikker med godt utvalg. Apoteket har og, men det er dyrere.)
  • 360 g fløte
  • 1 vaniljestang
  • 90 g smør
  • 5 g maldonsalt
  • 240 g hvit sjokolade

Smelt sukkeret på middels til høy varme, og la det bli lyst brunt, men ikke svidd. Dess mørkere den blir, dess bitrere smaker den. Det kan være lurt å tilsette sukkeret litt etter litt.

Ha i glukose, og rør det godt sammen. Trekk av plata og la det avkjøle seg litt. Hell så i flyte i en tynn stråle, litt etter litt, og rør godt. Pass deg hvis blandinga er veldig varm, for da vil det bruse voldsomt.

Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Ha både frø og stang over i karamellen.  Rør inn salt  og smør.

Nå skal blandinga være litt mer ok i temperatur. Hell halvparten på helt rene små glass.

Sjekk at temperaturen på karamellen ikke er over 40 grader, for det tåler ikke kvit sjokolade. Ha den hvite sjokoladen i biter i gryta. La det smelte. Rør det sammen, og ha dette og på små glass.

Oppbevar i kjøleskap.