DSC_9373

Det er ekstra hyggelig å lage suppe når det er mye ekstra gode og ferske grønnsaker i butikken. Dette er en bra variant.

IMG_1761

Grønsakssuppe med pølsebiter

  • 3 gulrøtter
  • en skalk kålrabi
  • 3 poteter
  • 2 fedd hvitløk (helst fersk)
  • 1 liten squash
  • 2-3 tomater
  • 1,5 grov, krydra pølse
  • 10 cm spekepølse
  • en neve bondebønner el.
  • 2 store stilker mangold/bladbete
  • en god neve bladpersille
  • 1 liter kyllingkraft 
  • salt/pepper

IMG_1765

 

1. Skrell og skjær alt i høvelige biter. Bønnene må skrelles ut av belgen og kokes noen minutter, før du tar av skinnet de har.

DSC_9383

2. Varm opp kyllingkrafta. Ha i poteter, gulrøtter, kålrot, hvitløk og tomat saman med pølse og spekepølse. Kok litt. Ha i stilken til mangolden, og til slutt har du i de grønne bladene til mangolden og persillen – og kok bittelitt til. Ikke overkok bladene, det blir bare vått og trist. Ha oppi bønnene til slutt og la dem bli varme. Smak til med salt og pepper. Server!

DSC_9382