Stekte rødbeter er en super kveldsmat eller enkel middag. I det siste har vi hatt ganske mye beter, og jeg har ikke helt visst hva vi skal gjøre med alle sammen. Dette er et godt alternativ – eller du kan lage en fantastisk rødbete- og sjokoladekake, er dette eit supert val.

Stekte røbeter til to

  • en svær eller flere små rødbeter, gjerne med blad 
  • en bunt mangold/bladbete (store blad – det er ein slektning av rødbete), grovhakka
  • smør
  • løk, finhakka
  • litt vin eller bittelitt balsamicoeddik
  • salt, peppar
  • chevre
  • honning

Skrell og skjær rødbetene i halvcmtjukke skiver. Finhakk løk. Steik løk og rødbeter i middels varm panne til løken er mjuk og rødbetene møre. Vær raus med smøret. Like før det er ferdig har du på krydder og vin, før du har i mangold og rører det sammen. Ha på lokk og la det stå til mangolden faller sammen.

 

Server med chevre og litt honinng, og veldig gjerne med brød til.

 

Kjempegodt!