Dette er en overraskende god og mettende salat. Bruk veldig gjerne Rørosmeieriet sin cottage cheese her, den er faktisk betydelig bedre enn den Tine har. Du kan eventuelt bruke fetaost i stedet.

 

Agurk- og avokadosalat til to

  • 1 agurk i terninger, skjær bort den våte kjernen
  • 1 stor (eller to små) avokado, moden, i terningar
  • 0,5 dl hakka mynte, fersk
  • juice og zest av 0,5 lime
  • 60 g cottage cheese fra Rørosmeieriet eller fetaost (i blokk, ikke marinert!), smuldra
  • 1 ss olivenolje
  • pepper, salt

Vask og skjær opp agurk. Fjern den våte kjernen og legg det i et dørslag med litt salt for å trekke ut mest mulig vann. La det stå der ei god stund mens du gjør det andre. Helt til slutt skyller helt kjapt med iskaldt vatn og tørker av med tørkepapir.

Skjær avokado i terningar og vend det i limen, så blir den ikke brun.

Bland sammen agurk, avokado, mynte og cottage cheese og ringle litt olivenolje over. Smak til med pepper og evt litt salt. La salaten stå og sette seg i kjøleskap i 30 minutt før servering.