Altså, hamburgar. Kjøt mellom to brød, med litt grønsaksgreier og saus til. Det er bortimot det ideelle tv-måltid, og du har berre på gode ting. Det er Stian som er hamburgarsjef her i heimen.
Hamburgar
- ein pakke kjøttdeig eller karbonadedeig
- ein stor sjalottlauk
- salt og peppar
- 4 skiver bacon, sprøsteikt og i småbiter
Skjær bacon i småbitar, og sprøsteik det. La fettet renna av på eit tørkepapir. Bland alt saman, og steik hamburgarar på middels varme til dei er heilt gjennomstekte. I dag blei det fire svære hamburgarar av oppskrifta.
Sprøsteikt lauk
- ein stor gul lauk, i ringar
- 2 ms smør
- 1 ts sukker
- bittelitt salt
Steik lauk lenge, lenge på svak varme i smør og sukker til det er brunt. Ha på litt salt.
Tomatsaus
- 1 boks hakka tomater
- 1 ms olivenolje
- 1 stor gul lauk i biter
- 1 ts sukker
- 1 ts røykt paprikapulver
- salt, peppar
- bittelitt chili
- 4 soltørka tomater, i biter
- 2 kvitlauksfedd
Steik lauken mjuk i litt olivenolje. Ha i resten og kok til det tjukner litt. Jamn det med stavmiksar.
Grove hamburgarbrød (og kjent som Stian sine grove rundstykker)
- 3 dl lunkamjølk
- 1 ms honning
- 1 pakke gjær
- 0,5 ts salt
- 350 g mjøl (hald att litt på mjølet – det skal vere ein klissete deig, men ha i meir viss det trengst)
- 50 g kruskakli
- 50 g smør i terningar
Ha alt utanom smør i ein bakebolle og elt med maskin i ti minutt – fyrst på låg hastighet og så på låg til middels. Deigen skal ikkje vere for fast, men du skal vere i stand til å trilla rundstykker av han liksom! Ha i smørterningane og elt til dei og er godt blanda inn. Hev deigen i omtrent ein time, til deigen er dobbelt så stor. Bak så ut åtte rundstykker, som du penslar med mjølk og strør med sesamfrø, før du etterhever i ein god halvtime og steiker på 200 grader i 15-18 minutt. Avkjøl på rist.
Server med salat og nokre skiver steikt bacon på, og ei tjukk osteskive. SÅ godt!
Så og hørtes kjempegodt ut. Tror det blir burgere her også til uka! 🙂
LikarLikar
det ER jo kjempegodt. burger er undervurdert!:)
LikarLikar