Sjokolademousse

Alle liker sjokolademousse. Og av ein eller annan grunn trur alle det er vanskeleg å laga. Det er ikkje det, det er kjempelett. Og det går fort, og det er godt! Lag gjerne variantar med ei matskei sterk kaffi som du rører inn i den smelta sjokoladen eller med sjokoladebitar i. Det er og heilt topp. God søndag.

Sjokolademousse

  • 2 eggekviter
  • 100 g sukker
  • 150 g mørk sjokolade
  • 2 eggeplommer
  • 2,5 dl fløyte

Smelt sjokoladen forsiktig, helst over vassbad. Eggekvitene pisker du til luftig marengs saman med sukkeret, og fløyten visper du til luftig krem. Plommene visper du saman og rører inn i sjokoladen. Vend så inn marengsen, og bland til slutt inn den piska kremen. Ha massen i glas og avkjøl før servering.

Ein tanke på “Sjokolademousse

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.