Krumkaker

DSC_6424

Då Olaug og eg var små hadde me dagmamma og dagpappa. Dei heitte Olaug og Hans, og me koste oss verkeleg der. Hans lærte oss bokstavar og tok oss med på fisketur og lot oss få smaka på røykemakrellen han laga. Olaug Hansen (omtalt med fullt namn all den tid syster mi og ho deler namn) laga blant anna krumkaker og lefser, og me fekk smaka.

Krumkakene til Olaug Hansen har veldig høg status her heime, og må lagast kvar jul. Dei skal vere heilt sprø og porøse.

  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 125 g kveitemjøl
  • 25 g potetmjøl
  • 1 ts vatn

Ein. Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt og avkjøl smøret.

To. Tilset smøret, vatn og mjøl i eggedosisen. La røra svella ein time.

Tre. Varm krumkakejernet og legg ei stor teskje røre midt på jernet. Steik kakene lyst gyllenbrune. Rull dei straks til kremmarhus. Server med krem og bær, eller til is.

 

Ein tanke på “Krumkaker

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.