Ratatouille

Ratatouille er nok kanskje først og framst noko ein har til anna mat, det er til dømes kjempegodt til fisk eller kylling. Men det er veldig godt berre sånn i seg sjølv og, eller med pasta. Me hadde skikkeleg mykje parmesan til. Det var heller ikkje så verst.

Ratatouille

  • ein squash i skiver
  • ein halv aubergine i skiver
  • tre sjalottlauk, finhakka
  • tre fedd kvitlauk, finhakka
  • ein halv raud chili
  • tre paprikaar – ein gul og to raude, i strimlar 
  • ei matskei tomatpurè
  • ein kvist eller to med timian
  • to dl vatn
  • tolv småtomater eller fem store, skåret i to eller fleire
  • ti svarte oliven
  • ei ms sukker
  • salt, peppar
  • olivenolje til steiking

 

Slik gjer du:

Skjær opp alle grønsakene før du går vidare. Steik aubergin og squash i olje, legg dei til sides når dei er møyre og lett bruna. Steik lauk, kvitlauk og chili til dei er mjuke, ha i paprika og steik dei mjuke. Ha i tomatpuré og steik litt til. Finhakk timian og ha i vatn. La det koka litt til det tjukner litt, rør det godt saman. Ha i sukker.

Ha i squash og aubergine, og ha i tomater og oliven. Prøv å ikkje røra det i stykker no. Smak til med salt og peppar, og eventuelt meir urter (timian, persille og basilikum er godt!). Server.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.