Venninna mi Nora lagar ei himla god laurbær- og appelsinkake. I seg sjølv høyrest det litt spesielt ut med laurbærblad i kaka, men det er veldig godt! Her har eg brukt grapefrukt, for eg hadde ikkje appelsiner. Det var og godt!
Seks småkaker eller ei brødform
- 85 g smør, smelta + 20 g mjukt smør til toppen
- 8-10 små laurbærblad
- 230 g kveitemjøl
- 200 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 3 egg, romtempererte
- 125 g rømme
- zest av ei appelsin/grapefrukt
- 1 ss appelsinjuice/grapefruktjuice
- frøa frå 0,5 vaniljestang
Glasur
- 175 g melis
- 2 ss appelsinjuice/grapefruktjuice
Først av alt: Smelt smøret på svak varme i ein liten kjele og ha oppi laurbærblada. Dette skal få stå litt, få trekka smak av laurbærblada. La det stå minst i eit varter-tjue minutt.
Skru omnen på 180 grader og smør formene du har tenkt å bruka og dryss dei med mjøl.
Pisk saman alt det våte, og rør inn smøret og. La laurbæra ligga.
Rør inn det tørre – ikkje rør meir enn du må.
Hell røra i formene. Ha det mjuke smøret i eit kremmarhus eller ein pose kor du klipper av eit hjørne og pip ein strek mjukt smør tvers over kaka. Legg laurbærblad på og steik i 25-45 minutt alt etter kor store dei er.
Avkjøl nokre minutt i formene før du tek dei ut og let dei avkjøla seg heilt på rist. Lag glasuren, server.