Havrekjeks

Det er så lett å tenka at kjeks utan sjokoladebitar ikkje er noko. Det er feil. Desse kjeksa her er VERKELEG noko. Eg trur faktisk dei er dei beste kjeksane eg veit om. I tillegg er jo kjeks utruleg takknemlege ting å laga – det går fort og alle elskar dei. Fint (og så vert kjærastar glade viss dei får ein i matpakka. Eller du kan ha dei med på kollokviegruppa di og verte ein ettertrakta studieven).

24 stk

  • 125 g smør
  • 3 1/2 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 dl kveitemjøl
  • 1/2 ts bakepulver

 

Rør smør og sukker kvitt og porøst. Rør inn egget. Bland sammen de tørre ingrediensane og ha det smørblandingen litt etter litt. Rør godt.

Del deigen i to og form kvar deig bit til en lang rull. Bruk gjerne litt mjøl på hendene, for det er ganske klissete.

Del kvar rull i ca. 12 biter og trill dei til små bollar. Legg på to bakebrett med bakepapir. Trykk dei litt flate.

Steik i ca. 10 minutter på 200 grader til de er litt gylne. Avkjøles på rist.

Ein tanke på “Havrekjeks

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.