Lasagna til middag på dagar kor ein verkeleg fortener det. Det er ikkje heilt vanleg at me et så mykje kjøtdeig eller raudt kjøtt for den del, til vanleg som me har gjort i det siste. Det har berre vore sal på kjøtdeig og nokre gonger når det nærmar seg eksamen og det er helg så får det berre vere greitt. Trøystemat på ein dårleg lesedag. Så då så. Dette held til to svoltne.
Kjøtsaus:
- 200 g kjøtdeig
- 0,5 lauk, finhakka
- 1 gulrot, i skiver
- 1 fedd kvitlauk
- 0,5 boks hakka tomater
- 1 ms olivenolje
- 1 ms tomatpure
- 7 cherrytomater, heile
- 1 dl kraft
- hakka basilikum
- 1 ts sukker
Kvit saus:
- 1,5 ms smør
- 1 ms mjøl
- 2 dl mjølk
- 4 skiver gulost
- salt, peppar, riven muskattnøtt
Anna:
- Lasagneplater (eg berre laga pasta og kjevla ut nokre litt tjukke skiver)
- Gulost
Viss du bruker pastamaskin, så kjevle platene ut på storleik 5. Det er meiningslaust å laga dei for tynne!
Legg alt saman lag for lag i ei eldfast form. Avslutt med kvit saus og ha gulost på toppen. Viss du bruker fersk pasta held det å setta inn lasagna i omnen på 200 grader til osten er gyllen. Det tek kanskje ti minutt. Viss du bruker kjøpte plater må du la det stå litt lengre. La lasagna kvile litt før de et. Server med litt salat og gjerne godt brød!