Grønsakssuppe for dagar med regn

DSC_6268

Det er ein av dei sommardagane kor me vakna av at det regna så mykje. Regnet trommar mot asfalt og tre, mot vindauga og mot dei stakkarane som var ute tidleg. Og når det regnar er det så godt med varm suppe. Ta gjerne grønsakene du har. Det aller, aller meste blir godt. Eg hadde i kålrabi, gulrøter, potet, purrelauk, stangselleri, to fedd kvitlauk, litt lauk, nokre bønner, litt linser, søtpotet, pastinakk, chili, basilikum, litt rosmarin, salt og peppar. Skrell og skjær alt i terningar og fyll opp med nok vatn til å dekka. Kok til det er møyrt.

 

Server med foccacia (her i miniformat) eller godt brød med smør.

DSC_6272

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.