Fiskekaker

Stian og eg har skulketorsdag og har skulka kvar vår førelesning. Sånt kan ein gjere når ein er vaksen, i allefall no og då. Og sidan torsdag er fiskedag var me innom butikken på veg heim og kjøpte fisk så me kunne laga fiskekaker. Å laga fiskekakene sjølv er ikkje særleg dyrare enn dei i butikken, men dei inneheld mykje meir fisk, og du kan ha i det du vil. Og så smakar dei betre då:) Dessutan er dei utruleg lette å laga. Eg lagar for mykje sånn at eg kan frysa ned når eg først er i gang. Det er veldig praktisk. Dette held til i allefall fira middagar for to:

Fiskekaker

  • 750 gram fiskefilet – eg hadde torsk, sei og steinbit
  • 2 ms potetmjøl
  • 1 stort eller 2 små egg
  • 2 dl fløyte 
  • Salt, peppar og muskatnøtt
  • Graslauk eller andre urter

Alt må vere skikkeleg skikkeleg kaldt når du lagar dei, så ha alt i kjøleskåpet så lenge som mogleg. Ha så alt i ein foodprosessor og miks til det har blitt ein glatt og fin masse. Du kan ha i litt lauk eller erter eller anna viss du vil, det er berre godt! Steik i smør.

Server med kokte grønsaker og ein karamellisert lauk:

Karamellisert lauk:

  • 1 lauk
  • godt med smør
  • 1 ms sukker
  • evt. 1 ts salt
Steik lauk i smør på låg varme til han er gylden. Det tek ei god stund. Ha i sukker, så blir det veldig veldig blankt og fint, og smak eventuelt til med salt viss du bruker usalta smør eller noko.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.