Sushi er glimrande mat. Godt, sunt og ikkje så verst på pris heller, i allefall når du lagar det sjølv. Så er det eigentleg ganske lett å laga sjølv, det er berre det at det inneheld nokre ingrediensar eg ser føre meg at ein vanlegvis ikkje har i skåpet: Nori (sjøgrasark til å pakka inn maki (rullane, dei til venstre i biletet) i), sushiris, riseddik, sylta ingefær (dei lyserosa greiene framst i midten), wasabi (styggsterkt, det grøne framst litt til høgre). Så er det soyasaus, då, og fisk, eller anna sjømat viss du vil. Og så treng du ei lita bambusmatte du kan rulla makirullane i. Og så litt agurk og avokado. Overkommelege greier, eigentleg, altså.
Risen:
- 250 g ris
- 4 dl vatn
- 2 ms sukker
- 2 ms riseddikk
- to nori-ark
- laks
- agurk eller avokado
- ris
- vårlauk eller graslauk
Legg eitt av desse nori-arka på ei bambusmatte og fyll ris på tre firedelar av arket – la ein litan del vere tom sånn at den kan brukast til å lima rullen saman. Legg på laks og agurk eller avokado og litt vårlauk eller graslauk og rull saman. Det kan vere du treng å bruka litt vatn til lim på den delen av arket som ikkje har ris på, det finn du ut. Legg rullen kaldt og skjær opp og server.
Nigri:
- ris
- laks eller torsk eller kamskjell
- wasabi