Emmerotto

Å laga risotto av gryn i staden for ris er kjempefint. Heile emmerkorn er ein super råvare som er både sunn og god, og minst like god som ris til risotto. Her har eg brukt emmer-middagsperler, men spelt- eller byggryn vil og gå heilt fint. Sørg berre for at du har ein variant som skal kokast i 20-25 minutt og ikkje sånn timesvis, for då tek det sjølvsagt lengre tid… Oppskrifta held til middag til fire.

Emmerotto med kylling

  • 3 dl middagsperler av emmer eller gryn av spelt eller bygg
  • 7 dl kyllingkraft
  • litt olivenolje
  • 1 finhakka sjalottlauk
  • 2 fedd kvitlauk i heilt tynne skiver
  • 2 finhakka gulrøtter
  • 20 sukkererter, grovhakka
  • 3 stilkar stangselleri, i små terningar
  • 2 store kyllingfiletar
  • 4 vårlauk, i små ringar
  • ein god neve riven parmesan
  • 1 ms smør
  • persille, finhakka
  • salt og peppar

 

Skyll middagsperlene godt i kaldt vatn. Kok dei så i kyllingbuljong i 20-25 minutt til dei er møyre.

Krydre og steik kyllingen i litt olje og legg til side. Skjær så i skiver.

Steik lauk og kvitlauk til han er mjuk, og ha dei andre grønsakene i mot slutten og la dei fresa bittelitt dei og. Ha dei over i dei ferdigkokte gryna saman med kyllingen. Rør inn vårlauk, persille parmesan og smør og smak til med salt og peppar.

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.