Etter at vi fikk oss madeleineform har det blitt en del prøving og testing av ulike oppskrifter. Det er veldig godt med grapefrukt, sitron, sjokolade og ulike typer bær i, eller bare plain, uten fyll. Dryss forresten gjerne melispulver over!
Rips er min favoritt: Har du ikke ferske kan du bruke frosne. Trykk dem litt nedi forma som er fylt med deig når de fremdeles er frosne – dytt litt deig over og så er det gode greier. Andre bær er også godt i.
Røra holder seg godt i kjøleskap, så du må gjerne lage den dagen i forveien. Selve kakene er best når de er ganske nystekte, så det er lurere å lage røra på forhånd og altså steike rett før servering hvis du vil gjøre noe i forveien.
Madeleiner med rips
- 3 egg
- 130 g sukker
- 200 g mjøl
- 10 g bakepulver
- revet skall av en litt stor sitron (økologisk, for de er ikke sprøyta. Husk å vaske sitronen.)
- 20 g honning
- 4 ss melk
- 200 g smør, smelta på lav varme og avkjølt
- rips
Smelt og avkjøl smøret. Bland melk og honning.
Pisk egg og sukker luftig. Ha i revet sitronskall.
Bland den avkjølte smørblandinga i eggeblandinga.
Tilsett bakepulveret og mjølet litt etter litt i blandinga. Rør ut klumpene, men ikke rør mer enn du må. Sett røra i kjøleskap noen timar, eller over natta.
Smør formene. Fyll dem med ca. 1 ss røre – de skal bli ca 3/4 fulle.
Steik madeleinene:
195 grader i 5 minutter, skru ovnen på 160 grader og steik i 160 grader i 6 minutter. Til sammen skal de altså steike i ca. 11 minutter.
Avkjøl littegranne i forma, og ha dem over på rist.
Dryss gjerne litt melis over før servering!