Det er ekstra hyggelig å lage suppe når det er mye ekstra gode og ferske grønnsaker i butikken. Dette er en bra variant.
Grønsakssuppe med pølsebiter
- 3 gulrøtter
- en skalk kålrabi
- 3 poteter
- 2 fedd hvitløk (helst fersk)
- 1 liten squash
- 2-3 tomater
- 1,5 grov, krydra pølse
- 10 cm spekepølse
- en neve bondebønner el.
- 2 store stilker mangold/bladbete
- en god neve bladpersille
- 1 liter kyllingkraft
- salt/pepper
1. Skrell og skjær alt i høvelige biter. Bønnene må skrelles ut av belgen og kokes noen minutter, før du tar av skinnet de har.
2. Varm opp kyllingkrafta. Ha i poteter, gulrøtter, kålrot, hvitløk og tomat saman med pølse og spekepølse. Kok litt. Ha i stilken til mangolden, og til slutt har du i de grønne bladene til mangolden og persillen – og kok bittelitt til. Ikke overkok bladene, det blir bare vått og trist. Ha oppi bønnene til slutt og la dem bli varme. Smak til med salt og pepper. Server!