Karamell med hvit sjokolade

Karamell er helt topp. Denne er veldig god i konfekt, eller som fyll på kaker, eller du kan ta med et lite glass i gave til noen. Det er også helt greit.

 

Salt karamell og karamell med hvit sjokolade

  • 240 g sukker
  • 240 g glukose (kjøp på kakebutikker i Oslo, eller matbutikker med godt utvalg. Apoteket har og, men det er dyrere.)
  • 360 g fløte
  • 1 vaniljestang
  • 90 g smør
  • 5 g maldonsalt
  • 240 g hvit sjokolade

Smelt sukkeret på middels til høy varme, og la det bli lyst brunt, men ikke svidd. Dess mørkere den blir, dess bitrere smaker den. Det kan være lurt å tilsette sukkeret litt etter litt.

Ha i glukose, og rør det godt sammen. Trekk av plata og la det avkjøle seg litt. Hell så i flyte i en tynn stråle, litt etter litt, og rør godt. Pass deg hvis blandinga er veldig varm, for da vil det bruse voldsomt.

Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Ha både frø og stang over i karamellen.  Rør inn salt  og smør.

Nå skal blandinga være litt mer ok i temperatur. Hell halvparten på helt rene små glass.

Sjekk at temperaturen på karamellen ikke er over 40 grader, for det tåler ikke kvit sjokolade. Ha den hvite sjokoladen i biter i gryta. La det smelte. Rør det sammen, og ha dette og på små glass.

Oppbevar i kjøleskap.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.