Havrebrød

 

 

Havre alene er ikke egna til å bake brød, for det binder seg ikke så godt sammen og hever ikke skikkelig. Men smaken er veldig god, så bland det med hvetemel, så blir det helt topp.

 

  • 110 g sammalt havre
  • 290 g sikta hvetemel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • havregryn til utbaking

Rør alt unntatt havregryn enkelt sammen og la det stå til heving i 12-18 timer. Det skal være en litt våt deig.

 

Deigen skal være litt boblete når den har stått til heving. Hell godt med havregryn på et bakepapir, og hell deigen over. Brett deigen over seg selv ti-tolv ganger. Sett bollen opp-ned over deigen så den ikke tørker ut og la den stå til etterleving i ca. to timer.

Sett ovnen på  245 *C, og sett ei jerngryte med lokk (sjekk at knotten på lokket tåler varmen) inn på nedste rille til oppvarming.

Når omnen har blitt 245 *C (og deigen har etterhevet i to timer), tar du gryta ut av ovnen. Løft opp deigen på bakepapiret og hell den forsiktig ned i den varme gryta. Sett på lokket og putt heile greia i omnen.

Steik i 30 minutt (på nederste rille), og ta så av lokket og steik 15 minutt til.

Ha brødet på rist og la det avkjøle seg før du skjærer i det. Oppbevar det så i et kjøkkenhåndkle.

 

 

Kommenter innlegget

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.