Jordbærsyltetøy

Eg synst det er så meiningslaust å betala for noko eg veldig raskt, enkelt og billigare kan gjere betre. I kjøpt syltetøy er det ofte maks 50% bær, resten er sukker, stivelse, vatn og eventuelt anna. Så eg kjøper bær og lagar det sjølv. Enkelt og greitt.

 

Du treng:

  • 1 kg jordbær
  • 400 g sukker/1 ms natreen, bordsukkervarianten
  • 1 pose syltepulver

Det er viktig at alle bæra blir kokte, men dei skal kokast kortast mogleg. Del jordbær i to eller fire og varm opp med sukker. Ha syltetøyet så i glas. Viss du skal laga store mengder er det så klart lurt å hermetisera det, men det er så meiningslaust når ein berre skal eta det snart uansett. Eg pleier å bruka natreen i staden for sukker, for eg toler ikkje sukker så godt. Det funker kjempegodt og smaker heilt flott, det og.

2 tankar på “Jordbærsyltetøy

    1. takk det same! bare vent til sommaren! då skal me laga så sjukt mykje syltetøy:) det blir fint:)

      Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.