Jordbærsorbet på ein torsdag

DSC_6154

Det er sommar. Endeleg varmt nok til å gå i sommarkjole utan jakke og strømpebukse, livet er godt. Det er perfekte dagar for is. Min yndlingsis er jordbærsorbet, det går raskt, han blir silkemjuk og er til alt overmål sunn. Du kan til og med rekna han som ein om dagen viss du vil. Du treng frosne jordbær, ein skvis sitron, ein skvett vatn og nokre matskeier natreen bortsukker. Du kan bruka melis viss du vil bruka «ordentleg» sukker, men det smakar briljant og er fint for oss som ikkje toler sukker så godt!

Ha bær og vatn i ein foodprosessor og miks godt. Ha i meir vatn viss det berre vert pulver og ikkje vert glatt, men ikkje ha i så mykje at det vert veldig vått. Smak til med sitron og melis/natreen. Himmel på to minutt. Nam!

DSC_6296

 

3 tankar på “Jordbærsorbet på ein torsdag

  1. Tilbakeping: Oppskriftsonsdag : is

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.