Eltefrie rundstykker

DSC_7712

Det er kjempefint med varme rundstykker til frukost. Det står definitivt på ti på topp-lista, der oppe saman med reint sengetøy og sommarferie. Men det er jo berre det at det kan vere litt styrete å setta i gang med baking sjukt tidleg på morgonen for å ha bakverk klart til frukost… Men det er difor me har eltefrie rundstykker. Dei berre lagar seg av seg sjølv: Rør deigen kjapt saman før du legg deg, sov, hell deigen på bordet og del han i åtte, set på steikomnen og set rundstykka til etterheving i ein halvtime og ta ein dusj. Når du kjem frå badet set du dei i omnen og dei er dei ferdig steikte når du har dekt bordet. Det er overkommeleg, ikkje sant?

 

Eltefrie rundstykker

  • 400 g kveitemjøl
  • 100 g fint rugmjøl
  • ei halv ts tørrgjær
  • 4 dl vatn
  • 2 ts salt

Rør saman det heile i ein bolle til du får ein ganske våt deig og ha plastfolie over. La det stå i 12-18 timar.

Hell deigen på eit bakepapir du har hatt litt mjøl på. Brett deigen over seg sjølv ein ti-tolv gonger og strø litt fint rugmjøl mellom for kvar gong. Deigen skal bli litt fastare, men framleis litt våt. Strekk deigen ut og skjær han i åtte. Form emna ørlite og ha dei på eit bakepapirkledt steikebrett.

Set rundstykkene et etterheving ein halvtime. Skru omnen på 220 grader og steik dei i 20 minutt til dei er lett gyldne og gir ein hul lyd når du slår forsiktig på dei.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.