Sjokolademousse

Kjærasten kom heim med nokre kjekke grøne ildfaste dessertskåler i dag, så me har testa om det går an å eta sjokolademousse av dei. Det går faktisk kjempebra! Denne oppskrifta held til seks porsjonar.

Sjokolademousse

  • 2 eggekviter
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g mørk sjokolade
  • 2 eggeplommer
  • 2,5 dl fløyte

Smelt sjokoladen over vassbad. Eggekvitene pisker du til luftig marengs saman med sukkeret, og fløyten visper du til luftig krem. Plommene visper du saman og rører inn i sjokoladen når denne har blitt kjølig nok. Vend så inn marengsen, og bland til slutt inn den piska kremen. Ha massen i glas eller skåler og set det kaldt så det set seg før servering. Pynt gjerne med appelsin eller bringebær eller mango!

2 tankar på “Sjokolademousse

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.