Kjærasten kom heim med nokre kjekke grøne ildfaste dessertskåler i dag, så me har testa om det går an å eta sjokolademousse av dei. Det går faktisk kjempebra! Denne oppskrifta held til seks porsjonar.
Sjokolademousse
- 2 eggekviter
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g mørk sjokolade
- 2 eggeplommer
- 2,5 dl fløyte
Smelt sjokoladen over vassbad. Eggekvitene pisker du til luftig marengs saman med sukkeret, og fløyten visper du til luftig krem. Plommene visper du saman og rører inn i sjokoladen når denne har blitt kjølig nok. Vend så inn marengsen, og bland til slutt inn den piska kremen. Ha massen i glas eller skåler og set det kaldt så det set seg før servering. Pynt gjerne med appelsin eller bringebær eller mango!
Wow! Både skåler og mousse etter min smak. Topp dag!
LikarLikar
ja santvel!!:)
LikarLikar